INGREDIENTEN
- 250 GRAM CAKE MEEL
- 200 GRAM SPINAZIE (GEKOOKT & UITGELEKT)
- 200 GRAM SUIKER
- 125 ML ZONNEBLOEMOLIE
- 3 EIEREN
- 2 ZAKJES VANILLE SUIKER
- 1 ZAKJE BAKPOEDER
- SNUFJE ZOUT
TOPPING
- 250 ML SLAGROOM
- 250 GRAM MASCARPONE
- 1 ZAKJE KLOPFIX
- 2 ZAKJE VANILLE SUIKER
- AANTAL LEPELS POEDERSUIKER
OVERIG
- SPUITZAK
- SPUITMONDJE
- VERSIERSELS NAAR WENS
Luchtige spinazie cake met een heerlijke room mascarponevulling. Ondanks de kleur is dit echt een heerlijke luchtige cake. Lust jij normaal geen spinazie? Dan beloof ik jou dat jij deze versie heerlijk gaat vinden! Durf jij het aan?
STAP 1. Zet een pan op met met kokend water en 200 gram verse spinazie. Laat de spinazie voor een aantal minuten koken. Laat dit vervolgens goed uitlekken. pureer de spinazie samen met de olie in een blender of met een staafmixer tot een glad geheel. Leg dit even apart.
STAP 2. Klop de slagroom samen met 1 zakje klopfix en 1 zakje vanille suiker tot een luchtige massa. Neem vervolgens een andere kom, voeg daar de mascarpone aan toe, samen met 1 zakje vanille suiker en een aantal lepels poedersuiker. Dit is een beetje op persoonlijke smaak. Klop dit dit een aantal minuten door. Voeg nu de slagroom aan de mascarponevulling toe. MIX DIT NIET, maar spatel de slagroom voorzichtig er doorheen. Dek dit vervolgens af en laat het opstijven in de koeling.
STAP 3. Mix nu de eieren met de vanille suiker, en witte basterd suiker tot een licht gele massa voor circa 5 minuten. Voeg nu de rest van de ingredienten toe behalve de cake meel, mix dit tot dat alles opgenomen is. Als laatste voeg je de cakemeel al zevend toe, en mix dit weer voor 2 minuten door. Neem een bakplaat en vet deze in met wat boter, en bekleed de bodem met bakpapier. Giet hier voorzichtig de cake mengsel in en verdeel het gelijkmatig door.
STAP 4. Verwarm de oven op 180 graden, bak hierin de cake voor ongeveer 20 minuten. Hou dit in de gaten en controleer eventueel met een sateprikker, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Laat de cake goed afkoelen.
STAP.5 Neem een scherpe mes en snij alle zijkanten van de cake eraf, bewaar de zijkanten nog even. Snij nu vierkanten ervan. Smeer op elke vierkantje wat van de room mascarponevulling op. Stapel een ander stukje cake erop, en maak dit af met een zigzag swirl. Herhaal dit met de rest. De zijkanten komen nu van pas, verkruimel een beetje cake kruimels over de topping heen. Indien je geen spuitzak met spuitmondje hebt kun je dit ook gewoon met een mesje gelijkmatig smeren en aftoppen met cake kruimels.
Et voilà, heerlijk met een kopje thee, of om mee te nemen op bezoek.
Besaha / Smaaklijk
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties