INGREDIENTEN
- 500 GRAM BLOEM
- 10 GRAM GIST
- VOLLE TL ZOUT
- 2 EL SUIKER
- 200 ML WARME MELK
- 2 EL YOGHURT
- 2 EIEREN
- ZONNENBLOEMOLIE
- 10 HOTDOGS
- 3 PLAKJES CHEDDAR
- 1 EI
- 100 GRAM GERASPTE KAAS
Super fluffy broodjes, met een cheddar cheese hotdog vulling. Deze broodjes zijn onwijs lekker, zeker de moeite waard om het uit te proberen.
STAP 1. Voeg alle ingrediënten van het deeg in een kom, en kneed dit door voor minimaal 10 minuten. Dit is een plakkerige deeg schrik hier niet van, voeg eventueel wat bloem toe max 50 gram om het meer behandelbaar te maken. Op het einde nog een scheutje olie om het tot een geheel te brengen. Vet de kom nog lichtjes in met wat zonnebloemolie en plaats de deeg weer in de kom. Dek dit af met vershoudfolie en laat dit rijzen voor minimaal 60 minuten.
STAP 2. Vet de werkplek lichtjes in met wat zonnebloemolie, en stort hier je deeg op. Vorm hier 10 gelijke ballen van. Maak een snee in alle hotdogworstjes, en vul deze met een dunne reepje cheddarkaas. Neem een deegbal en rol deze uit tot een sliert van 30 cm, wikkel de sliert om de hotdog heen en plaats dit op een ovenplaat met bakpapier. Herhaal dit met de rest.
STAP 3. Laat dit afgedekt met een schone theedoek voor een 2e keer rijzen voor minimaal 30 minuten. Besmeer nog met ei en maak het af met wat geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes goudbruin af voor ongeveer 20 minuten hou dit in de gaten elke oven werkt anders
STAP 4. Dek dit meteen af met een schone theedoek na het afbakken, zo blijven de broodjes nog zacht. Serveer meteen.
Heerlijke zachte broodjes voor een lunch, of gewoon lekker tussendoor.
Smaaklijk / besaha
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties
Zou ik wat mosterdpoeder door het deeg kunnen doen? Wij eten kaas zowel als hotdogs altijd met mosterd namelijk. Of wat mosterd op het deeg voor het om de hotdog gerold wordt, of op de hotdog zelf? Ik hoor graag van je. Alvast bedankt.👍🏻😉🍀👋🏻