INGREDIENTEN

 

DEEG

  • 500 GRAM BLOEM
  • 1 ZAKJE GIST ( 7 GRAM)
  • 10 GR SUIKER
  • 8 GR ZOUT
  • 300 ML LAUWWARM WATER
  • SCHEUTJE ZONNENBLOEMOLIE

 

DIP MENGSEL

  • 2 EL PEKMEZ  (DRUIVENSTROOP)
  • 3 EL WATER
  • 150 GRAM WITTE SESAMZAADJES

Heerlijke lichtzoete Simit Bagel, heerlijk voor bij het ontbijt of gewoon lekker tussen door!

  • STAP 1.  Neem een ruime kom en voeg alle ingrediënten toe,  meng dit goed samen. Kneed dit goed door voeg tussendoor nog een scheutje olie toe. Kneed dit door voor minimaal 15 minuten tot het een soepele zachte deegbal is. Vet de kom in met wat olie leg je deeg hier in en dek dit af met een stukje vershoudfolie en een schone theedoek. Laat dit vervolgend op een warme plek rijzen voor minimaal 60 minuten of tot dit van omvang verdubbeld is.

 

  • STAP 2. Vet je werkblad in met wat olie, nu gaan we de simit bagels vormen. Vorm van je deeg 20 gelijke bolletjes, rol deze bolletjes uit met een deegroller vorm hier dan strengen van al rollend. Neem twee strengen knijp de uiteinden samen en draai dit tot dat je een vlecht structuur krijgt, knijp de uiteinden samen en nu hoor je een simit krans te krijgen. Dit vormt dan 10 simit bagels. Leg al je bagels op een bakplaat met bakpapier.

 

  • STAP 3. Pekmez badje, neem  een diepe bord en voeg hier twee volle eetlepels pekmez toe en 3 volle eetlepels water toe, roer dit goed samen tot 1 geheel. Neem een diepe bord en vul deze met de witte  sesamzaadjes.

 

  • STAP 4. Dip je bagel in het pekmez badje aan beiden kanten en vervolgens in sesam. Let op werk snel want je deeg wordt hier heel zacht van, hou de deeg niet te lang in je handen. Herhaal dit met de rest van de bagels. Leg ze na elke dip weer terug op de bakpapier dek ze dan af met een schone theedoek en laat dit voor een tweede keer rijzen voor 30 minuten

 

  • Stap 5. Verwarm je oven voor op 200 graden, bak hier in de bagels goudbruin dit kan ongeveer 20 minuten duren. Hou dit oplettend in de gaten elke oven werkt anders. Dek ze na het afbakken af met een schone theedoek, zo blijven ze zacht van binnen en knapperig van buiten.

 

Lekkerst op de dag zelf, je kunt ze invriezen of dag later even opwarmen uit de oven.

Smaaklijk - Besaha

Liefs Saartje

Reactie plaatsen

Reacties

Annebeth
7 jaar geleden

Onzettende mooie foto Sarah!

Maak jouw eigen website met JouwWeb