INGREDIENTEN
- 250 BLOEM
- 1 EL COCOA
- 200 GRAM ONGEZOUTEN BOTER ( OP KAMER TEMPRATUUR & IN BLOKJES GESNEDEN)
- 1 ZAKJE VANILLESUIKER
- 70 GRAM SUIKER
- 1 ZAKJE NESCAFE CARAMEL LATTE
- SNUFJE ZOUT
- 3OO GRAM WITTE CHOCOLADE
- 50 GRAM MELKCHOCOLADE
- MOKKA BOONTJES
Oh hi there coffeelover!
Deze koekjes zijn zo ontzettend lekker! Met hints van koffie en cacao afmaakt met chocolade en een mokka boontje. Heerlijke Kruimelige koekjes, die op je tong smelten, en tevens ook nog eens makkelijk voor te bereiden. Ook de niet koffieliefhebbers gaan deze lekker vinden, dat beloof ik jullie :)
STAP 1. Voeg alle igredienten toe in een kom, en kneed dit tot dat alles opgenomen is en het zich tot een soepele deeg heeft gevormd. Neem een bakplaat en plaats daar bakpapier op. Verwarm de oven voor op 180 graden.
STAP 2. Vorm van de deeg kleine bolletjes ter grootte van een druifje, en rol deze uit tot een mooie staafje. Herhaal dit met alle bolletjes, en bak ze af voor ongeveer 20 minuten.
STAP 3. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, laat ze even op de plaat afkoelen zodat de koekjes handelbaar zijn en ze verplaats kunnen worden op een rooster om volledig af te koelen.
STAP 4. Smelt de witte chocolade au Bain Marie, en dip de koekje in de chocolade en plaats deze op een plaat met bakpapier. Plaats meteen een mokka boontje erop. Herhaal dit met alle koekjes. Smelt nu de melkchocolade au Bain Marie en laat deze vervolgens een beetje afkoelen. Neem een boterhamzakje en schenk daarin de melkchocolade aan toe, en knip er een heel klein stukje vanaf in het hoekje. Maak Zig / zag streepjes op elke koekje en laat ze overnacht uitharden.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos , met elke laag een vel bakpapier ertussen op een donkere koele plek.
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties