INGREDIENTEN
- 250 GRAM ONGEZOUTEN PINDA'S
- 150 GRAM BASTOGNE KOEK
- 200 ML GECONDENSEERDE MELK
- 1 ZAKJE VANILLE SUIKER
- 2 EL HONING
- 300 GRAM WITTE CHOCOLADE
- 50 GRAM MELKCHOCOLADE
- ZONNEBLOEMOLIE
BENODIGHEDEN
- MINI SILICONE CUPCAKEVORM
- TANDENSTOKER
TIPS:
WERK MET PLASTIC HANDSCHOENEN. CHOCOLADE EN WARME HANDEN GAAN NIET SAMEN! DEK ALTIJD DE MENGSEL AF ANDERS DROOGT DEZE UIT. INDIEN HET WAT DROGER IS VOEG EEN BEETJE GECONDENSEERDE MELK EN KNEED MET JE HANDEN TOT EEN GEHEEL.
De oh welbekende marmerkoekjes, deze staan vrijwel bij iedereen tijdens het suikerfeest op tafel. Dit keer met een twist, namelijk Bastogne. Met de smaak van Bastogne kan het in mijn ogen niet mis gaan. Ook heb ik voor een ronde vorm gekozen. Zijn ze niet ontzettend schattig? Geen geknoei meer met recht snijden en stukjes die afbreken. Uit een siliconen vorm komen ze ontzettend strak en mooi uit:) Het kan met dit recept niet fout gaan!
STAP 1. Neem een hakmolen of iets vergelijkbaars, maal de Bastogne koekjes , en pinda's fijn, voeg deze beiden in een ruime kom. Voeg nu de vanillesuiker, honing, gecondenseerde melk en meng dit goed samen. Dit is een hele stevige plakkerige mengsel gebruik je handen om het tot geheel te brengen.
STAP 2. Neem de siliconen cupcakevorm en plaats deze op een harde ondergrond, dienblad of snijplank. Voeg daar 1 tl van de deeg mengsel toe. Druk deze goed aan met de achterkant van de theelepel of je vingers en zorg ervoor dat de mengsel goed verdeeld is.
STAP3. Smelt 150 gram witte chocolade au Bain Marie met een scheutje zonnebloem olie, en verdeel deze met in elke vorm 1 volle tl witte chocolade. Schud deze een beetje zodat het overal goed verdeeld is.
STAP 4. Laat dit uitharden in de koeling voor minimaal 30 minuten. Of 10 a 15 minuten in de vriezer als je wat sneller wilt werken. Duw vervolgens de marmerkoekje uit de vorm en plaats het weer in de vorm met de chocolade kant aan de onderzijde. Herhaal dit met de rest. Smelt vervolgens 150 gram witte chocolade au Bain Marie, en voeg 1 tl in elke vorm.
STAP 5. Smelt de resterende melkchocolade au Bain Marie. Neem een boterhamzakje vul deze met de melkchocolade, knip er een kleine opening uit. Maak nu streepjes in de breedte en dan in de lengte. Neem een tandenstoker en ga om en om van boven naar beneden, en beneden naar boven om een marmerpatroon te krijgen.
Stap 5. Laat dit uitharden in de koeling voor minimaal 30 minuten. Of 10 a 15 minuten in de vriezer als je wat sneller wilt werken. Als ze zijn uitgehard, kun je ze mega makkelijk uit de vorm duwen.
Bewaar in een luchtdichte doos met tussen elke laag een bakpapiertje.
Plaats in een donkere koele ruimte.
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties
Ik vind de ronde versie zo veel moooier !!