INGREDIENTEN

 

  • 500 GRAM BLOEM
  • 10 GRAM GEDROOGDE GIST
  • 1 TL ZOUT
  • 2 EL SUIKER
  • 1 EL ITALIAANSE KRUIDEN
  • 80 ML ZONNEBLOEMOLIE
  • 300 ML LAUWWARM WATER

 

VULLING

  • 100 GRAM SCAMPI GARNALEN
  • CHERRY OMAATJES
  • 1 UI 
  • 3 KNOFLOOKTENEN
  • 1 GROENE PEPER
  • 1 BEKER CREME FRAISHE
  • 2 A 3 LEPELS GROENE PESTO DOSEER DIT EEN BEETJE OP PERSOONLIJKE SMAAK
  • 2 VOLLE EL KRUIDENKAAS
  • SNUFJE ZOUT
  • SNUFJE PEPER
  • 1 EL KNOFLOOKPOEDER
  • 100 GRAM GERASPTE KAAS
  • 1 EI 

Vapiano geïnspireerde broodjes, ik ben gek op de welbekende scampi spinazie pasta van de Vapiano. Als je hiervan houd, ga je deze broodjes heerlijk vinden. 

STAP 1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg in een ruime kom en kneed dit goed door voor 10 a 15 minuten tot een zachte licht plakkerige deeg. Voeg op het einde nog een beetje zonnebloemolie om het deeg behandelbaar te maken. Dek het vervolgens af met een stukje vershoudfolie en een schone theedoek en laat dit rijzen voor 60 minuten. 

STAP 2. Snij alle groenten zeer fijn, neem een pan en verhit hier een scheut zonnebloemolie in, bak hierin de ui en peper glazig. Voeg nu de garnalen en knoflook toe. Let op: laat wel een paar garnalen uit om de broodjes mee te garneren. Voeg nu creme fraiche, pesto, kruidenkaas, en kruiden toe en meng dit goed samen laat dit nog voor 2 a 3 minuten meegaren. Laat dit goed afkoelen voordat je de broodjes hiermee vult. 

 

STAP 3. Verdeel het deeg in 12 gelijke bollen, neem 2 bakplaten en leg hier bakpapier op. Verdeel de bollen over de bakplaten. Neem nu een smalle glas en vet dit lichtjes in met wat zonnebloemolie. Druk nu elke broodje in met deze glas, en maak hier een inkeping in zodat je het zo met de vulling kan vullen. 

 

STAP 4. Vul elk broodje met 2 volle tl van de vulling, en laat de broodjes voor een tweede keer rijzen voor 30 minuten. Dek de bakplaten af met een schone theedoek. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg nu op elk broodje 1 garnaal en 1 plakje cherrytomaat, kluts 1 ei los en besmeer elke broodje met wat ei. Als laatste strooi wat geraspte kaas en italiaansekruiden over de broodjes heen en bak ze goudbruin voor ongeveer 2o minuten. Hou dit goed in de gaten elke oven werkt anders! zodra ze goudbruin zijn, zijn de broodjes klaar. Dek na het afbakken meteen af met een theedoek. 

 

Serveer meteen, de volgende dag even opwarmen in de oven en ze blijven heerlijk zacht. 

Smaaklijk / Besaha

Liefs Saartje

Reactie plaatsen

Reacties

MoeniaBenCharif
7 jaar geleden

Wat orgineel, ik ben gek op scampi. Deze ga ik echt uitproberen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb