INGREDIENTEN
- 250 GRAM CHAMPIGNON
- 1 UI
- 2 KNOFLOOK
- SNUFJE PEPER
- SNUFJE ZOUT
- FLINKE EL BOTER
- ZONNEBLOEMOLIE
- 2 BLOKJES GROENTENBOUILLON
- 3 EL BLOEM
- 2 EL ALLESBINDER ( OPTIONEEL)
- 150 ML SLAGROOM
- 1.5 LT GEKOOKT WATER
Brrrr, de koude dagen komen eraan dat betekend een lekkere warme soepje vol met smaak! Dit is een makkelijk maaltijd die in een handomdraai op tafel staat.
STAP 1. Was de champignons goed, en snij dit in plakjes. Snij vervolgens de ui zeer fijn en knoflook ook. Verhit een scheutje olie en boter in een pan en bak hierin de ui en champignon in voor ongeveer 15 minuten. Voeg na 15 minuten nog de knoflook toe en bak dit even mee voor 2 minuten. Voeg op dit moment de peper, zout en bloem te en bak dit voor 2 minuten mee. Breng ondertussen 1.5 water aan de kook en voeg hier de bouillonblokjes aan toe.
STAP 2. Schenk de 1.5 liter bouillon toe, en laat dit op een zacht vuurtje koken voor ongeveer 30 minuten. Schenk nu de slagroom erbij en laat het nog 15 minuten door koken. Indien je de soep te waterig vind kun je nog 2 el allesbinder toevoegen, in principe is dit niet nodig.
Serveer dit met verse stokbrood en kruidenboter.
Smaaklijk / Besaha
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties