INGREDIENTEN
- 250 GRAM KABELJAUWFILET
- 200 GRAM JUMBOGARNALEN
- 2 UIEN
- 3 RIJPE TOMATEN
- 3 KNOFLOOKTENEN
- HANDJE PETERSELIE
- 1 GROENE PEPER
- 1 RODE PAPRIKA
- HANDJE GROENE OLIJVEN
- 1 CITROEN
VISMARINADE
- 1 BLOKJE VISBOUILLON
- 1TL PAPRIKA
- 1TL CAJUNKRUIDEN
- 1TL PEPERVLOKKEN
- 1TL KNOFLOOKPOEDER
- 1TL ZOUT
- SNUFJE PEPER
- 1TL RAS EL HANOUT
- SCHEUTJE CITROEN
- FLINKE SCHEUT OLIJFOLIE
Hmm wat hou ik toch van deze visgerecht, op traditionele wijze bereid in een tajine. Gerecht vol met smaak heerlijk met verse brood.
STAP 1. Snij de uien in halve ringen, de paprika en peper in reepjes. Snij de peterselie zeer fijn. Neem een hakmachine of blender en ontvel de tomaten voeg deze dan in de hakmachine samen met de knoflook en wat peterselie tot een tomatensausje. Dit mag aan de wat grovere kant blijven.
STAP 2. Voeg alle kruiden, knoflook, peterselie aan de vis en garnalen toe, en marineer dit goed laat dit voor 60 minuten goed intrekken in de koeling, nachtje vooraf marineren zou perfect zijn. Neem een tajine of ruime pan en voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe, voeg dan de uien toe en bak deze tot ze glazig worden. Voeg op dat moment de tomatensausje toe en laat dit even mee sudderen op lage vuur.
STAP 3. Verdeel de kabeljauw en garnalen in de tajine, en meng dit voorzichtig goed door. Verdeel de reepjes paprika, peper, citroenschijven over het geheel heen en laat dit op een lage vuur voor 40 minuten garen. Voeg op de 30ste minuut de olijven toe en laat dit nog even meegaren voor 10 minuten.
Voeg nog wat citroensap eroverheen en een beetje peterselie en serveer meteen met verse brood.
Smaaklijk / besaha
liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties