INGREDIENTEN
- 250 GRAM ONGEZOUTEN PINDA'S
- 150 GRAM BASTOGNE KOEK
- 200 ML GECONDENSEERDE MELK
- 1 ZAKJE VANILLE SUIKER
- 2 EL HONING
- 300 GRAM WITTE CHOCOLADE
- ZONNEBLOEMOLIE
TOPPING
- BEBOGEEN CARAMEL PASTA
- 100 GRAM NOUGATINE
- 50 WITTE CHOCOLADE
BENODIGHEDEN
- MINI SILLICONEN TULBANDVORM
- KEUKENKWASJE
TIPS:
WERK MET PLASTIC HANDSCHOENEN. CHOCOLADE EN WARME HANDEN GAAN NIET SAMEN! DEK ALTIJD DE MENGSEL AF ANDERS DROOGT DEZE UIT. INDIEN HET WAT DROGER IS VOEG EEN BEETJE GECONDENSEERDE MELK EN KNEED MET JE HANDEN TOT EEN GEHEEL.
Onlangs was ik bezig met Marmerkoekjes, maar ik had nog best veel van het deeg mengsel over. Ik besloot om een experiment uit te voeren met een siliconen tulbandvorm die ik nog had liggen. Ze zijn verrassend goed gelukt al zeg ik het zelf:) Omdat hier toch stuk meer chocolade in gaat zijn het meer bonbon koekjes. Heerlijke bonbons gevuld met Bastogne, pinda's, en gecondenseerde melk in een omhulsel van witte chocolade en crispy nougatine met en karamelvulling. Heerlijk voor bij de koffie of een glaasje thee. Omdat alles wordt voorbereid in een mold, is het super makkelijk. En Makkelijk daar houden we van:)
STAP 1. Neem een hakmolen of iets vergelijkbaars, maal de Bastogne koekjes , en pinda's fijn, voeg deze beiden in een ruime kom. Voeg nu de vanillesuiker, honing, gecondenseerde melk en meng dit goed samen. Dit is een hele stevige plakkerige mengsel gebruik je handen om het tot geheel te brengen.
STAP 2. Smelt 200 gram witte chocolade au Bain Marie met een beetje zonnebloemolie. Plaats de siliconen vorm op een harde ondergrond zoals een, dienblad, of snijplank. Voeg in elke holte van de vorm 2 tl chocolade toe. Neem een keukenkwastje en veeg de chocolade omhoog zodat de gehele vorm goed onder chocolade zit. Herhaal dit met de rest. Plaats dit voor 10 a 15 minuten in de vriezer of tot dat het volledig is uitgehard.
STAP 3. Smelt de overige 100 gram chocolade au Bain Marie en leg dit even apart. Vul elke holte van de vorm voorzichtig met de koekjes mengsel maar niet helemaal tot de rand. Vul elke holte nog met 1 volle tl witte chocolade en strijk deze gelijkmatig uit. Plaats het wederom in de vriezer voor 10 a 15 minuten of tot dat het volledig is uitgehard.
STAP 4. Als laatste smelt de overige 50 gram chocolade en leg deze even apart. Haal de vorm uit de vriezer, je kunt nu elke mini tulband super makkelijk uit de vorm duwen. Neem een keukenkwastje en besmeer de zijkanten aan de onderkant met wat chocolade dip ze vervolgens in de nougatine tot dat de gehele onderzijde de zijkanten bedekt zijn met nougatine. Voeg de karamel in een boterhamzakje toe, en knip er een hoekje vanaf. Vul elke mini tulband met karamel tot aan de rand. En voilà, zien ze er niet prachtig uit?
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties
Beste,
Wat voor vorm/grootte is er gebruikt? Het is moeilijk op de foto te zien hoe groot ze zijn.
Bedankt!
Hey Saartje, wauw wat een streling voor het oog! Hoe kan ik deze koekjes bewaren zonder dat ze smelten? Mijn chocolade 'zweet' soms waardoor het gwn smelt na een tijdje terwijl andere hun koekjes gwn een hele dag zo mooi blijven. Wat doe k verkeerd en hoe bewaar ik ze het beste? Xx
Salaam Saraš
Hoeveel stuks ongeveer krijg je uit deze ingrediƫnten?
Wil die siliconen tulband bestellen, weet niet of 1 voldoende is?
Groetjes