INGREDIENTEN

 

KOEKJESDEEG

 

  • 300 GRAM ONGEZOUTE ROOMBOTER
  • 2 ZAKJES VANILLE SUIKER
  • 250 GRAM POEDERSUIKER
  • SNUFJE ZOUT

 

  • 600 GRAM BLOEM
  • 8 GRAM BAKPOEDER
  • 1 EI

 

VULLING

 

  • CHOCOLADE CHIPS
  • AMANDELEN
  • AMANDEL EXTRACT (OPTIONEEL)
  • STUKJES DADEL (OPTIONEEL)

 

GARNERING

 

  • GESMOLTE WITTE CHOCOLADE
  • GESMOLTE MELK CHOCOLADE 
  • AMANDEL SCHAAFSEL
  • CHOCO  SPRINKLES

Perfecte recept voor koekjes, met name voor gelegenheden omdat je uit dit recept een flink aantal uit kunt halen. Mooiste is met het zelfde recept kun je ze in delen verdelen, en toch een heel ander koekje er van maken qua vulling & topping ideaal dus! Een van mijn favo foodbloggers Najat van Kookmutjes heeft mij geïnspireerd met dit recept. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en in een ander jasje gestopt. Probeer ze gauw uit. 

STAP 1. Voeg de roomboter, poedersuiker, vanille suiker en zout in een ruime kom en mix dit  voor 4 minuten tot een zand textuur. 

 

STAP 2. Voeg de ei toe en meng dit tot dat het opgenomen is. Voeg nu de bloem en bakpoeder toe en kneed de deeg goed door tot dat het samenhangend en soepel is. Leg wat vershoudfolie klaar plaatst hierin het deeg, en laat het even rusten in de koeling. 

 

STAP 3. Afhankelijk hoeveel variaties je gaat maken kun je ze onderverdelen in stukken naar wens. Ik heb voor 4 verschillende koekjes gekozen. Verdeel ze in de gewenste stukken. Je kunt elke deel naar keuze vullen met bijvoorbeeld stukjes choco, of amandelen, naturel, etc. 

 

STAP 4. Neem 2 bakplaten en leg hier bakpapier op verwarm de oven voor op 200 graden. Vorm kleine ballen in de formaat van een druif, kleine staven en rondjes, maak hier een patroon in met een vork. Je kunt ook koekjes vormen gebruiken. 

 

STAP 5. Bak ze goudbruin voor ongeveer 15 minuten. Hou dit in de gaten ene oven gaat harder als de ander. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze decoreert! 

 

STAP 6. Decoreer naar wens, dip ze in choco, garneer met choco streepjes, amandelen etc. Zie foto voor inspiratie. Laat ze uitharden in de koeling overnacht. De volgende dag kun je ze verpakken in een luchtdichte doos met elke laag een bakpapiertje er tussen! 

 

Je kunt uit dit recept veel koekjes uithalen perfect voor gelegenheden! 

Smaaklijk / Besaha

Liefs, Saartje

Reactie plaatsen

Reacties

Marja
7 jaar geleden

Wat een fijn recept! Je kunt hier zooooo veel (verschillende) koekjes uit maken! Super. Bedankt voor het recept. 👍🏻😉🍀👋🏻

Riya
7 jaar geleden

Heerlijk dit tbarkelah 3lik

ToriyaaMahmoud
7 jaar geleden

WuaWwii, deze recept ga ik gebruiken voor mijn Hennafeest dankjewel Sarah

samira
7 jaar geleden

HMMM ziet er heerlijk uit. Ga morgen meteen PRoberen!!

PS: Je bent echt een keuken princes(L)