INGREDIENTEN
- 350 GRAM RODE LINZEN
- 1 UI
- 2 KNOFLOOK
- 1 TOMAAT
- 1 GROENE PEPER
- 1 WORTEL
- 1 AARDAPPEL
- 1.7 LITER GEKOOKT WATER
TOMATENSAUSJE
- FLINKE EL ROOMBOTER
- SCHEUTJE ZONNEBLOEMOLIE
- 1 VOLLE EL TOMATENPUREE
- 1 VOLLE EL PEPERPUREE
- SNUFJE PEPER EN ZOUT
- 1 TL GEDROOGDE MUNT
- 1 TL CHILLIVLOKKEN
- 2 BLOKJES KIPBOUILLON
Turkse rode linzensoep, oftewel 'mercimek corbasi' genoemd. Dit is een simpele soepje, maar heerlijk van smaak echt een van mijn favorieten!
STAP 1. Was al je groenten en linzen goed en snij deze in blokjes. Neem een ruime pan voeg al de groenten en linzen hier aan toe, voeg meteen 1.7 liter kokend water toe en breng dit aan een kook. Zet je vuur dan wat lager en laat dit rustig doorgaren voor 30 a 45 minuten.
STAP 2. Neem een staafmixer en mix alles goed door tot dat het klont vrij is en glad van structuur is.
STAP 3. Neem een kleine steelpan plaats dit op een pitje met lage vuur. Voeg de roomboter en olie toe en laat dit even samen smelten, voeg vervolgens de tomatenpuree en peperpuree toe en mix dit goed tot dat het helemaal glad is. Voeg de gedroogde munt, chillivlokken, peper en zout toe, en meng dit goed samen. Neem 2 soeplepels soep en schenk dit toe aan het tomatensausje, laat dit vervolgens samen indikken en schenk de tomatensausje aan de soep toe. Meng dit goed samen!
STAP 4. Als laatste verkruimel de kippenbouillon er aan toe, en laat dit nog even mee koken voor een kleine 10 a 15 minuten.
Serveer met een schijfje citroen, en wat gedroogde munt.
Smaaklijk / Besaha
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties
Mijn schoonmoeder maakt deze soep altijd, en deze komt er echt heel dichtbij. Top!!
Lieve Sarah
Machallah