INGREDIENTEN
4 PERSONEN
- 1 GLAS KISIR (NL THEEGLAS MET OOR)
- 1 UI
- 3 TEENTJES KNOFLOOK
- GROENE PEPER
- 5 EL OLIJFOLIE
- 1.5 EL TOMATENPUREE
- 1.5 EL PEPERPUREE
- SNUFJE PEPER & ZOUT
- 1TL PAPRIKAPOEDER
- 1TL KOMIJNPOEDER
- 1TL CAJUNKRUIDEN
- 0.5 TL PULBIBER (CHILLIVLOKKEN)
- 3 TOMATEN
- HALVE KOMKOMMER
- HANDJE PETERSELIE
- SAP VAN EEN HALVE CITROEN
Een heerlijke frisse salade, perfect voor bij een bbq of een lichte maaltijdsalade.
- STAP 1. Voeg 1 glas kisir toe in een pan, voeg ook de zelfde hoeveelheid gekookt water toe en laat dit minimaal 20 minuten wellen. Na 20 minuten is het toegenomen in hoeveelheid en kun je de korrels los maken met een vork laat dit goed afkoelen.
- STAP2. Snipper je ui fijn, knoflook en groene peper. Verhit nu de olijf olie in een pan voeg hier in de ui en peper laat dit op een lage vuur glazig bakken. Voeg nu ook de knoflook toe en laat dit minuut of twee meebakken. Voeg nu alle kruiden toe en de peper en tomatenpuree en meng dit goed tot en geheel.
- STAP3. Voeg de tomaten kruidenmengsel toe aan de kisir korrels. Meng dit goed samen met een pollepel tot het een mooie kleur heeft en overal gelijk is verdeelt. Laat dit goed afkoelen voordat je de rest van de groenten gaat toevoegen.
- STAP 4. Snij nu de tomaten, komkommer, in blokjes en de peterselie zeer fijn. meng dit met de kisir, voeg hier de citroensap en scheutje olie toe eventueel nog een snufje peper en zout. En voilà zo makkelijk is het.
Serveer met een schijfje citroen, heerlijke frisse bijgerecht!
Smaaklijk - Besaha
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties