INGREDIENTEN
VOOR DE KIP
- 300 GRAM KIPFILET
- 1TL PAPRIKA
- 1TL KIPKRUIDEN
- 1TL CHILLIVLOKKEN
- 1TL KOMIJN
- 1TL KNOFLOOK
- 2 EL AMERIKAANSE BBQ SAUS
- 2 EL OLIJF OF ZONNEBLOEMOLIE
- HANDJE PETERSELIE
YOGHURT SAUS
- 150 ML GRIEKSE YOGHURT
- SCHEUTJE CITROENSAP
- PEPER & ZOUT
- 1TL GEDROOGDE MINT
- 1TL KNOFLOOK
Heerlijke pittige gegrilde kip op Libanese brood met een frisse yoghurt sausje.
STAP 1. Indien je een dikke plak kipfilet hebt, snij dit dan doormidden of sla de plak kipfilet met een deegroller of vleeshamer plat. Vergeet hier vershoud folie er overheen te doen.
STAP 2. Neem een kom voeg de kruiden, peterselie, saus, en olie toe en meng dit goed samen tot een gladde marinade. Neem een grote kom voeg daar de kip en marinade aan toe. Wrijf het goed in en laat het minimaal 30 minuten tot 1 uur intrekken, overnacht zou ideaal zijn.
STAP 3. Neem een grillpan verwarm dit op middel hoge vuur en grill hier in de kip mooi goud bruin aan beiden zijdes.
STAP 4. Voeg alle ingrediënten van de yoghurt saus in een kom en meng dit goed door.
STAP 5. Snij het kipfilet na het grillen meteen in mooie plakken, en serveer met de frisse yoghurt saus.
Dit is snel en makkelijk bereid, en je kunt het echt met alles combineren. Bijvoorbeeld een maaltijd salade of een wrap.
Smaaklijk / Besaha
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties
De kip was echt lekker en mals dankjewel