INGREDIENTEN
- LOEMPIAVELLEN
- 1 BLIK TONIJN
- 1 PAPRIKA
- 1 UI
- 1 GROENE PEPER
- HANDJE OLIJVEN
- SNUFJE PEPER & ZOUT
- 1TL PAPRIKAPOEDER
- 1TL KNOFLOOKPOEDER
- 1 TL TUIN VAN TOSCANE KRUIDEN ( XENOS)
- 1TL KIPKRUIDEN
- 1TL CHILLIVLOKKEN
- 2 TL TOMATENSAUS ( HEINZ)
- 2 TL CHILLISAUS
- 200 ML MELK
- 100 ML ZONNEBLOEMOLIE
- 2 EIEREN
Loempia met een twist, deze tonijn pakketjes zijn bij ons thuis erg geliefd.
Tevens zijn ze echt heel eenvoudig om voor te bereiden.
Een heerlijk hapje, met een rijkgevuld tonijnvulling.
Ze lijken heel veel op gevulde msemen, maar dan veel eenvoudiger om te maken.
STAP 1.Snij alle groenten in blokjes, en de olijven in ringen. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de groenten voor een aantal minuten tot ze glazig zijn. Voeg de kruiden toe en bak dit mee voor 1 minuut. Vervolgens mag de tonijn en olijven erbij en meng dit samen. Als laatste voeg de tomatensaus en chillisaus toe en meng dit tot een geheel. Laat de vulling compleet afkoelen voordat je de pakketjes gaat vormen.
STAP 2. Neem een ruime kom bij de hand en voeg daar aan toe, melk, olie, en de eieren. Mix dit vervolgens tot glad geheel. Neem een loempiavel en dip deze in de melk mengsel, strijk de overige mensel van het vel af. Vervolgens ontplooi de vel voorzichtig en plaats deze op je keukenblad. Voeg 1 el tonijnvulling op de loempiavel en vouw dit pakketje dicht. Ik zal hieronder een visuele link plaatsen van Kitchennas hoe je de pakketjes vouwt.
STAP 3. Neem een pan en plaats dit op een middelhoge pit, bak hierin de pakketten aan beiden zijdes goudbruin. Herhaal dit met alle pakketten.
Serveer met chillisaus en schijfje citroen.
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Vanaf 1 :30 start de vouwtechniek.
Reactie plaatsen
Reacties