INGREDIENTEN
- 1 PAK PHYLLODEEG
- 400 GR ZEEVRUCHTEN
- 2 WITVIS FILET NAAR KEUZE
- 2 UIEN
- 4 TEENTJES KNOFLOOK
- 1 RODE PAPRIKA
- 1 RODE PEPERTJE
- OLIJF & ZONNEBLOEMOLIE
- HANDJE PETERSELIE
- ZAK MIHOEN ( HELFT VAN INHOUD GEBRUIKEN)
- 150 GR ROOMBOTER
- 100 ML ZONNEBLOEMOLIE
- 1 TL ZOUT
- 1 TL PEPER
- 1 BLOKJE VISBOUILLON
- 1 TL KNOFLOOKPOEDER
- 1 TL PAPRIKAPOEDER
- 1 TL CHILLIVLOKKEN
- 1 TL KOMIJNPOEDER
- 1 TL RAS EL HANOUT
GARNERING
- 10 SCAMPI GARNALEN
- PETERSELIE
- 1 LIMOEN
Hartige Marokkaanse taart van filodeeg gevuld met een heerlijke visvulling. Krokante buitenlaag met een rijkgevulde vulling. M’hancha betekent ‘slang’ in het Marokkaans. Het is een taart in de vorm van een opgerolde, gevulde, slang van filodeeg.
STAP 1. Snij alle groentes zeer fijn, snij de witvis in blokjes van ongeveer 3 a 4 cm. Neem een ruime pan en verhit daarin een scheut olijf en zonnebloemolie aan toe. Bak alle groentes glazig op een laag pitje. Voeg de zeevruchten toe behalve de filets van witvis. Voeg alle kruiden, peterselie, en bak dit mee voor ongeveer 6 minuten. Als laatste voeg je de witvis toe en bak dit 2 minuten mee. Witvis is zeer fragile, daarom is het beste om dit pas als laatste toe te voegen. Leg deze vulling even apart, en laat dit afkoelen
STAP 2. Neem een ruime kom en voeg daar heet water aan toe. Leg hier vervolgens de mihoen in en laat dit voor 5 minuten wellen. Laat dit vervolgens zeer goed uitlekken, en knip het in kleine stukjes met een keukenschaar. Voeg dan de mihoen aan de visvulling en meng dit voorzichig samen. Smelt de roomboter en zonnebloemolie samen, ik heb hier een magnetron voor gebruikt. Indien je dit niet hebt kun je dit ook laten smelten in een steelpannetje op een laag pitje. Neem een ronde ovenschaal en vet deze goed in met een klontje roomboter. Verwarm de oven voor op 220 graden.
STAP 3. Nu gaan we de M'hencha vullen en vormen. Leg de filodeeg op de keukenblad met een vochtige theedoek overheen. Per rol gebruik je 2 filovellen. Leg 2 vellen op elkaar, smeer hier met een kwastje de roomboter / olie mengsel overheen, vul het met de visvulling en rol dit dicht. Draai de rol dan in een spiraalvorm en leg dit op de ovenvorm neer, herhaal dit met de rest tot dat de ovenvorm vol is. Smeer met het kwasje nog wat van roomboter / olie mengsel, en laat dit afbakken tot dat het mooi goudbruin is. Hou dit in de gaten, ene oven gaat harder als de ander.
Optioneel: Bak de scampi garnalen gaar voor 2 a 3 minuten om de M'hencha mee te decoreren.
Serveer per direct, met wat verse peterselie, citroen en chilisaus vind ik persoonlijk het lekkerst erbij.
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties