INGREDIENTEN
DEEG
- 500 GRAM BLOEM
- 10 GRAM GIST
- 15 GRAM SUIKER
- 8 GRAM ZOUT
- 80 ML ZONNEBLOEM OLIE
- 300 ML LAUWWARM WATER
- 1 EI ( VOOR HET BESMEREN)
- SESAM & NIGELLAZAAD (OPTIONEEL)
VULLING
- 300 GRAM GEHAKT
- 1 UI
- 3 TENEN KNOFLOOK
- 1 PAPARIKA
- 100 ML HEINZ TOMATENBLOKJES
- HELFT VAN BOSJE PETERSELIE
- SCHEUTJE ZONNEBLOEM OLIE
- 2 TL LAHMACUN KRUIDEN
- 1 TL PAPRIKA
- 1 TL KOMIJN
- 1 TL ZOUT
- 1TL PEPER
- 1TL KURKUMMA
- 1TL CHILLI VLOKKEN (OPTIONEEL)
Wat ben ik toch fan van de Turkse keuken, dit is een heerlijke pide met een pittige gehaktvulling.
- STAP 1. Voeg alle ingredienten van het deeg in een ruime kom en kneed dit goed door voor minimaal 10 a 15 minuten tot een soepele zachte deeg. Vet je handen in met wat olie en vorm van de deeg een bal, vet de kom ook lichtjes in en plaats de deeg daar in. Dek het af met een stukje vershoudfolie en een schone doek, laat dit op een warme plek voor 60 minute rijzen of tot het van omvang verdubbeld is.
- STAP 2. Neem een keukenmaschine of blender voeg daar de ui, knoflook, paprika, tomatenblokjes en peterselie toe en nog een scheutje zonnebloemolie. Voeg ook alle kruiden toe en mix dit tot een dikke mengsel. Als laatste voeg je ook de gehakt toe en laat dit 10 seconden mee draaien. Leg dit even apart.
- STAP 3. Stort wat bloem op je werkplek en leg je deeg hier op kneed dit nog door voor 1 min vorm hier 6 ballen van. Rol iedere bal uit tot een ovale vorm. Leg nu de 6 ovale stukken op een bakvorm met bak papier ik heb 2 bakplaten gebruikt. Vul elke ovale stuk met 2 el van de gehakt mengsel, maar laat wel 1 cm vrij van alle zijdes! Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen.
- STAP 4. Leg een thee doek over de bak platen heen en laat ze nu voor de een tweede keer rijzen voor 30 minuten. Verwarm je oven voor op 190 graden, besmeer alle randen van de pide met een gekluts eitje besprinkel eventueel met wat sesamzaad en nigellazaad. Bak ze tot de mooi goudbruin zijn dit duurt ongeveer 25 minuten hou dit in de gaten elke oven werkt anders.
- STAP 5. Als ze goudbruin gebakken zijn dek je ze meteen af met een schone theedoek zodat ze zacht blijven.
Dit zo een onzettend lekker broodje ideaal voor een lunch of als bijgerecht bij het avond eten.
Smaaklijk / Besaha
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties