INGREDIENTEN
- 1 PAK WAFELS
- 1 BLIK FRUITVLAAI
- 250 GR MASCARPONE
- 250 ML SLAGROOM
- 100 ML MELK
- 3 EL GECONDENSEERDE MELK
- 1 KLOPFIX
- 2 VANILLE SUIKER
- AANTAL EL SUIKER (OP EIGEN SMAAK)
- MUNTBLAADJES (GARNERING)
BENODIGHEDEN
- DESSERT GLAZEN
- RONDE KOEKJES UITSTEKER
- SPUITZAK
- SPUITMOND
TIPS
GECONDENSEERDE MELK KUN JE WEGLATEN OF VERVANGEN MET CHOCOMELK / JUS D' ORANGE ETC.
GEBRUIK VERSE AARDBEIEN VOOR EEN FRISSERE TOETJE.
RONDJES KUN JE OOK MET DE GLAS UIT DE WAFELS SNIJDEN, INDIEN JE GEEN KOEKJES UITSTEKER HEBT.
Heerlijke aardbei triffle opgebouwd uit lagen van smeuïge wafels, frisse fruitvlaai, en romige mascarpone. Trust me dit is zo ontzettend lekker, en toetje staat binnen no time op tafel.
STAP 1. Neem een kom en voeg daar aan toe, mascarpone, slagroom, klopfix, vanille suiker, en gewone suiker. Klop dit met een mixer tot een stevig en romig geheel. Dek dit af en bewaar dit in de koeling.
STAP 2. Neem de koekjes uitsteker, en steek rondjes uit de wafels. Je hebt 3 wafel lagen nodig per glas. Vervolgens voeg 3 eetlepels gecondenseerde melk aan de gewone melk en meng dit goed samen.
STAP 3. Haal de mascarpone vulling uit de koeling en stop de mengsel in een spuitzak met spuitmondje. Neem een dessertglas en voeg daarin een wafel, vervolgens bevochtig de wafel met 2tl melk, spuit een swirl op de wafel, en voeg 2 tl vlaaifruit en verdeel dit gelijkmatig in de glas. Bouw de dessert in deze volgorde op tot dat je eindigt met een wafel. Spuit nog een mooie swirl erop en garneer met een stukje aardbei van de fruitvlaai, en een blaadje munt voor de frisheid en contrast.
Laat de toetjes minimaal 3 uur koelen in de koeling voordat je het serveert.
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties