INGREDIENTEN
- LOEMPIA VELLEN
- 300 GRAM FRUIT DE MER ( VIS MIX)
- 1 PAPRIKA
- 1 UI
- 2 TEENTJES KNOFLOOK
- KLEIN HANDJE PETERSELIE
- KLEIN HANDJE OLIJVEN
- 100 GRAM ROOMBOTER
- 100 ML ZONNEBLOEMOLIE
- MIHOEN ( DE HELFT VAN DE INHOUD GEBRUIKEN)
- 1 EIGEEL
- SNUFJE PEPER & ZOUT
- 1TL PAPRIKA
- 1TL RAS EL HANOUT
- 1TL KOMIJNPOEDER
- SNUFJE SAFFRAAN
- 1TL CHILLIVLOKKEN
- 1TL KNOFLOOKPOEDER
- 1TL KURKUMMA
- 1 BLOKJE VISBOUILLON
GARNERING
- KNOFLOOK OLIJVEN
- CITROEN IN KLEINE PARTJES GESNEDEN
- SCAMPI GARNALEN
- VERSE PETERSELIE
- BURGER PRIKKERS
Mini vis bastilla in een nieuw jasje! Deze heerlijke hartige taartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. In plaats van filodeeg wat je normaal gebruikt bij bastilla heb ik dit keer loempiavellen gebuikt. Om deze bloemvormige bestilla te krijgen dient je vel wat steviger van structuur te zijn. filodeeg is voor deze bloemenvorm helaas te kwetsbaar.
Het is ons thuis verrasend goed bevallen! Is het geen plaatje? Het oog wilt ook wat:)
STAP 1. Snij de groenten fijn, en verhit wat olie in een pan op een middelhoge pitje.
Voeg hier de groenten aan toe en bak dit aantal minuten tot ze glazig zijn. Nu mag de vis en alle kruiden erbij en bak dit samen op een lage pitje gaar. Voeg in een kom kokend water toe, en de mihoen en laat dit een enkele minuten staan. Giet de water af, en laat de mihoen goed uitlekken. Knip vervolgens met een keukenschaar de mihoen in kleine stukjes en voeg dit aan de vismengsel toe. Meng dit tot een geheel en laat even op het vuur staan, op deze wijze droogt eventuele overige vocht op. De vulling mag niet nattig zijn! Laat de vulling goed afkoelen voor de je de bastilla gaat vullen.
STAP 2. Neem een kom en voeg daar aan toe, zonnebloemolie, roomboter en verwarm dit tot dat het gesmolte is. Neem een loempiavel en besmeer deze aan beiden kanten goed in met de boter/olie mengsel. Voeg 2 flinke tl van de visvulling en vorm hier een buideltje van, en vouw de overige hoeken van de vel naar beneden, onder de mini bestilla. Je kunt een beetje eigeel gebruiken om de hoekjes goed te laten plakken aan de onderzijde.
STAP 4. Ik zal hieronder een link plaatsen van een Youtube filmje waarin te zien is hoe deze bloemvormige mini bastilla gevormt wordt. Werk de rest van die mini bestilla's op de zelfde wijze af en plaats ze op een ovenschaal met bakpapier en besmeer ze eigeel.
STAP 5. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de mini bastilla's voor ongeveer 25 a 35 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Hou dit proces goed in de gaten, elke oven is anders. Je kunt de bastilla's ook garneren met een prikker vol lekkers zoals de foto hierboven.
Serveer met chillisaus, en smullen maar:)
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties
@ Hanan, het is niet het zelfde qua structuur maar komt het er heel dichtbij🤗 Alsnog zacht en rijkgevuld, omdat de vellen goed worden ingesmeerd. Probeer het eens uit❤️
Hey Sara, merkt je dat het loepmiavellen zijn of komen ze hetzelfde uit als dat je filodeeg gebruikt 🙈?
@jasmine, geen dankt meis. Garnalen heb ik even opgebakken met een snufje zout en peper:)
Hey Saar, bedankt om uw receptje met ons te delen! Mag ik vragen of de garnalen die ter garnering worden gebruikt je zo hebt gekocht of rauwe en eerst gebakken in de pan? Xx