INGREDIENTEN
- 5 RIJPE TOMATEN
- 2 BLIKKEN TOMATEN IN BLOKJES
- 2 UIEN
- 4 TEENTJES KNOFLOOK
- 2 GROENTENBOUILLON OF KIP
- HANDJE BASILICUM
- OLIJF / ZONNEBLOEMOLIE
- 1 EL TOMATENPUREE
- 150 ML KOOKROOM
- 1 TL PEPER
- 1 TL ZOUT
- 1 TL PAPRIKAPOEDER
- 1 TL KNOFLOOKPOEDER
- 1 TL ITALIAANSE KRUIDEN
- 2 lAURIERBLAADJES
OPTIONEEL
ITALIAANSE BOL, OM IN TE SERVEREN.
Een heerlijke tomatensoep vol met smaak en voor de variatie geserveerd in een Italiaanse bol. Afgemaakt met een swirl van room en basilicum. Deze recept staat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel.
STAP 1. Snipper de ui en knoflook fijn. Ontvel de tomaten en rasp deze. Neem een kom en kiep daar de inhoud van de 2 blikken tomaten in stukjes toe, voeg de verse tomaten hierin ook aan toe.
STAP 2. Verhit nu een soeppan met een scheutje olijfolie en zonnebloemolie. Voeg hieraan de ui en knoflook toe en bak dit glazig op een lage pitje. Nadat de ui glazig is gebakken voeg je alle kruiden toe en 1 bouilionblokje, bak dit voor 1 minuut mee. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak dit ook voor 2 minuten mee. Nu mag Mogen de tomaten en basilicum erbij en meng dit alles goed samen. Kook 1 liter water in een waterkoker, en voeg de kokend water aan het geheel toe. Laat dit doorkoken voor ongeveer 40 minuten.
STAP 3. Na 40 minuten neem een staafmixer en pureer de soep tot een glad geheel.
Voeg nu de kookroom toe en nog 1 bouilionblokje en laat dit nog even 10 minuten door koken.
Serveer met wat room en verse basilicum.
TIP: Neem een Italiaanse bol en snij de bovenkant eraf en pluk het broodje leeg. Seveer de soep in het broodje voor de variatie.
Besaha / smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties