INGREDIENTEN

35 / 40 KOEKJES

 

  • 2oo GRAM MARIAKOEKJES 
  • 500 GRAM ONGEZOUTEN PINDA'S
  • 1 BLIKJE GECONDESEERDE MELK
  • 1 VANILLE ZAKJE
  • 1 FLINKE EL HONING
  • 500 GRAM WITTE CHOCOLADE 
  • 50 GRAM MELK CHOCOLADE 
  • ZONNENBLOEMOLIE

Marmerkoekjes, oftewel Snickerkoekjes. Deze zijn onzettend lekker opgebouwd in laagjes vol met smaak. Deze koekjes worden vaak gemaakt tijdens Suikerfeest of offerfeest, voor gelegenheden is dit perfect. 

STAP 1. Neem een hakmolen of iets vergelijkbaars, maal de mariakoekjes en pinda's fijn, voeg deze beiden in een ruime kom. Voeg nu de vanillesuiker, honing, blikje gecondenseerde melk en meng dit goed samen. Dit is een hele stevige plakkerige mengsel gebruik je handen indien het met een pollepel moeizaam gaat. 

 

STAP 2. Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op, vervolgens plaats je hierin de koekdeeg en verspreid deze goed met je handen. Leg een stukje bakpapier erop en ga met een glas al rollend over de oppervlakte heen zodat dit in dikte overal gelijkmatig verdeeld is. 

 

STAP 3. Smelt 200 gram witte chocolade au Bain Marie met een scheutje zonnebloem olie, en verdeel deze gelijkmatig over de bakplaat heen met een spatel. Schud deze een beetje zodat het overal goed verdeeld is met de name de hoekjes. 

 

STAP 4. Laat dit uitharden in de koeling voor minimaal 30 minuten. Snij met een mesje langs de randen en plaats een stukje bakpapier erop. Flip nu de bakplaat om ste kop zodat de chocolade laag onder aan ligt. Smelt nu de overige 300 gram en nog 50 gram melkchocolade au Bain Marie met een scheutje zonnebloem olie. 

 

STAP 5. Verdeel wederom de witte chocolade laag over de bakplaat heen en verdeel dit gelijkmatig met een spatel en schud de plaat goed zodat het egaal verdeeld is. Neem een boterhamzakje vul deze met de melkchocolade, knip er een kleine opening uit. Maak nu streepjes in de breedte en dan in de lengte. Neem een tandenstoker en ga om en om van boven naar beneden, en beneden naar boven om een marmerpatroon te krijgen. 

 

STAP 6. Laat dit nu voor 30 a 60 minuten uitharden. Ga naderhand met een mesjes voorzichtig langs de randen, en snij hier mooie ruitjes uit. 

TIP

Laat het even 2o minuten op kamertemperatuur komen zodat het makkelijker is om te snijden

 

Smaaklijk / Besaha

Liefs Saartje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb