INGREDIENTEN
- 1 PAK SPECULOOS KOEKJES
- 1 BLIK MANDARIJN IN SIROOP
- 250 ML SLAGROOM
- 1 KLOPFIX
- 2 VANILLE SUIKER
- 1 BAKJE MASCAPONE
- 4 LEPELS POEDERSUIKER
- 2 VOLLE EL SPECULOOSPASTA
- SPUITZAK + SPUITMOND
- GLAZEN / SCHAALTJES
- MUNTBLAADJES (OPTIONEEL)
Heerlijke speculoos triffle, en ook nog eens binnen een handomdraai gemaakt. Gevuld met een mascarpone speculoosvulling, afgemaakt met een mandarijntje en een muntblaadje voor de frisheid.
STAP 1. Voeg de slagroom, klopfix en vanille samen en klop dit tot een stevige substantie.
Dek dit vervolgens af en laat het nog even opstijven in de koeling. Ondertussen neem je de mascarpone en voeg dit in een kom toe, voeg nu ook de vanillesuiker en poedersuiker toe dit mag meer of minder, doseer naar wens. Klop dit ook op tot een romige substantie, voeg als laatste 2 volle el speculoospasta toe en meng dit goed samen.
STAP 2.Pak nu de slagroom uit de koelkast en meng dit voorzichtig met de mascarpone mengsel samen. LET OP: Niet samen kloppen maar echt mengen in een vorm van acht tot dat het een geheel is. Op deze manier blijft de luchtigheid van de slagroom bestaan en zakt het niet in.
STAP 3. Verkruimel de speculoos koekjes in een hakmachine of in een diepvrieszakje door er voorzichtig op te slaan met een deegroller. Neem een spuitzak en vul dit met de speculoosvulling. Spuitzak werkt wat netter, maar niet essentieel. Bouw de triffle nu met lagen op en eindig met een laagje speculoosvulling. Maak het af met een mandarijntje, speculoos koekje en een blaadje munt.
Laat de toetjes nog even opstijven
in de koeling voor minimaal 2 a 3 uurtjes voor het lekkerste resultaat.
Smaaklijk / Besaha
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties
Jammmie!! Waar heb je de glaasjes vandaan?