INGREDIENTEN

 

  • DOOSJE FRAMBOZEN
  • 540 GRAM VERSE BLADERDEEG
  • ( 2 ROLLEN)
  • 250 ML VERSE SLAGROOM
  • BANKETBAKKERSROOM (DR OETKER)
  • PAAR DRUPPELS FRAMBOZEN ESSENCE OF 1 ZAKJE VANILLE SUIKER
  • POEDERSUIKER

 

  • RONDE UITSTEKER
  • BAKPAPIER
  • SPUITZAK
  • RONDE SPUITMOND
  • VERSE MUNTBLADEREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millefeuille met banketbakkersroom en verse frambozen. Deze combinatie is zo onzettend lekker. De knapperige bladerdeeg, in combinatie met de romige banketbakkersroom afgemaakt met verse frambozen. Kortom deze recept raad ik echt aan om te maken.

 

STAP 1.  Verwarm de over voor op 200 graden, en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Haal de bladerdeeg uit de verpakking, en steek rondjes uit met een ronde koekjes uitsteker. Gebruik geen kleine uitsteker, mag rond de 7 a 8 cm zijn. Leg iedere rondje op de bakplaat, en prik in elke bladerdeeg rondje met een vork. Neem nu nog een bakpapiervel en plaats dit over de bladerdeeg rondjes. Neem nu nog een bakplaat en leg dit hierop, het is de bedoeling dat de bladerdeeg niet omhoog komt tijdens het afbakken ervan. Bak dit eerst voor 15 minute gaar, vervolgens haal je de bakplaat eraf, en strooi wat poedersuiker er overheen en laat het nog 3 a 4 minuten goudbruin bakken. Herhaal dit met de andere pak bladerdeeg op de zelfde wijze.

 

STAP 2. Laat de bladerdeeg rondjes goed afkoelen. Bereid de banketbakkersroom volgens de verpakking, in plaats van dat je water toevoegd aan de mix, voeg een beker slagroom en 1 zakje vanilla suiker of frambozen essence en klop dit stevig. Laat dit verder in de koeling opstijven.

 

STAP 3. Nu gaan we de millefeuille opbouwen, per gebakje worden er 3 lagen gebruikt.

Neem de 1e laag strooi hier wat poedersuiker overheen, spuit vervolgens rondjes op, herhaal dit met de 2e laag. En de laatste laag enkel met poedersuiker bestrooien en afmaken met 3 verse frambozen en wat muntblaadjes.

 

laat de gebakjes opstijven in de koeling voor circa 3 uur, persoonlijk vind ik ze de volgende dag nog lekkerder.

 

Besaha / smaaklijk

Liefs, Saartje

Reactie plaatsen

Reacties

KokenmetSaartje
7 jaar geleden

@Beyza, dat klopt idd:)

Beyza
7 jaar geleden

Leg je er een gewone grote bakplaat die je gewoon gebruikt voor in de oven, erop zodat het niet omhoog komt?

Koken met Saartje
7 jaar geleden

@Sara, Ja dat klopt idd:)

Sara
7 jaar geleden

Hallo
Is het de bedoeling om de slagroom met de banketsroon stijf te kloppen met een mixer?

Groetjes

Sara