INGREDIENTEN
- PHYLLODEEG
- 200 GRAM SCAMPI GARNALEN
- HANDJE RUCOLA SLA
- KRUIDENKAAS NAAR KEUZE
- LIMOEN
- 50 GRAM ROOMBOTER
- 2 EIEREN
- OLIJFOLIE
- SNUFJE PEPER & ZOUT
- 1 TL PAPRIKAPOEDER
- 1TL BRAADKRUIDEN
- 1TL CHILLIVLOKKEN
- SCHEUTJE LIMOENSAP
Zijn het geen plaatjes om te zien? Deze cups gevuld met scampi zijn ideale hapjes om indruk te maken op je gasten. Crunchy buitenlaag met een romige vulling van spicey scampi en kruidenkaas. Geserveerd op een bedje van rucola sla afgemaakt met wat verse limoensap.
STAP 1. Neem een kom en voeg daarin toe de garnalen, en alle kruiden met een flinke scheut olijfolie. Meng dit goed samen, en pers er nog wat limoensap overheen en leg dit afgedekt weg in de koeling.
STAP 2. Neem een mini cupcakevorm bij de hand, en smelt de roomboter en vet elke holte met de roomboter goed in. Neem een keukenschaar, en knip rechthoeken van ongeveer 8 centimeter lang. Kluts nu 2 eieren los, en we gaan de holtes met 3 lagen opbouwen zodat ze stevig genoeg zijn om in te serveren. Vet elke rechtvormige lapje phyllodeeg met wat ei en plaats dit in de holtes herhaal dit 3 keer, zodat 3 laagjes totaal in 1 holte zit. Herhaal dit met de rest.
STAP 3. Verwarm de oven op 200 graden en bak de cups goudbruin voor ongeveer 15 minuten. Dit verschilt per oven, hou ze goed in de gaten. Neem nu een bakplaat erbij en plaats hier een vel bakpapier op. Voeg de garnalen op de bakplaat toe en bak dit voor 6 a 7 minuten af op 200 graden.
STAP 4. Neem een cup en vul deze met een laagje rucola sla, vervolgens 1 tl kruidenkaas, en als laatste de scampi erop en maak het af met een beetje limoensap. Et voila!
Serveer direct, dit kun je ook koud opdienen. Warm vind ik persoonlijk toch iets lekkerder.
Besaha / Smaaklijk
Liefs, Saartje
Reactie plaatsen
Reacties