INGREDIENTEN
- 1 PAK FILODEEG
- 250 GRAM ONGEZOUTE ROOMBOTER
VULLING
- 100 GRAM GEMALEN WALNOTEN
- 100 GRAM GEMALEN AMANDELEN
- 50 GRAM PISTACHE
- 75 GRAM POEDERSUIKER
- 50 GRAM PISTACHE (GARNERING)
SIROOP
- 150 GRAM SUIKER
- 150 ML WATER
- 2 EL ORANJEBLOESEM
- 2 VOLLE EL HONING
- HALVE CITROEN
- 1 KANEELSTOKJE OF 1TL KANEEL
Heerlijke baklava rolls met een notenvulling.
- STAP 1. Voeg alle ingrediënten van de vulling in een kom en meng dit met een lepel goed samen. Smelt nu de roomboter in een steelpan op een lage pit. Neem een ovenschaal waar je de rolls in gaat bereiden en vet deze goed in met boter.
- STAP 2. Rol de filodeeg uit op je werkblad in de lengte. Neem een dunne rolstok, dit kun je bij een Turkse supermarkt kopen. de filodeeg is op elkaar gestapeld dit blijft zo tot je ze hebt afgewerkt. Smeer een laagje roomboter op op je filo en leg je rolstok op de vel en rol dit tot dat de filovel om te stok heen zit. Breng weer een laagje roomboter op de nieuwe vel en kruimel hierover wat van de noten vulling, nu ga je weer met de stok er overheen. Er zitten nu 2 lagen om de stok dit duw je met je handen na binnen tot je een ribbel effect krijgt en leg dit vervolgens op je beboterd ovenschaal. Herhaal dit tot dat de filodeeg op is.
- STAP 3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak hier in de rolls voor 25 a 30 minuten of tot dat ze mooi goud bruin zijn. Hou dit in de gaten iedere oven werkt anders.
- STAP 4. Voeg alle ingrediënten van de siroop in een steelpan op een lage pitje en laat dit Koken tot dat de suiker volledig is opgenomen.
- STAP 5. Snij nu de rolls meteen als je ze uit de oven haalt met een scherpe mes. Giet de siroop direct over de rolls heen wanneer ze uit de oven komen. Decoreer dit met pistache en laat dit op kamer temperatuur intrekken voor minimaal 6 uurtjes of overnacht.
Serveer met een bolletje vanille ijs.
Smaaklijk / Besaha
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties