INGREDIENTEN
3 A 4 PERSONEN
- 1 GLAS RIJST ( NL THEEGLAS MET OORTJE)
- 150 GRAM SCAMPI GARNALEN
- 100 ML HEINZ TOMATENSAUS
- 150 ML SLAGROOM
- 1 UI
- 3 KNOFLOOKTENEN
- HANDJE PETERSELIE
- HALVE CITROEN
- 1TL CAYENNE KRUIDEN
- 1 TL PAPRIKA
- 1 TL KOMIJN
- HALVE TL CHILLI VLOKKEN
- HALVE TL KNOFLOOKPOEDER
- PEPER & ZOUT NAAR SMAAK
Een heerlijke licht pittige garnalen risotto, dit is een gerecht die je echt moet uitproberen vol met smaak en creamy. Het is ook een eenvoudige recept ideaal voor als je niet te lang in de keuken wil staan.
- STAP 1. Snij eerst al je groenten fijn, verhit dan een flinke scheut olijfolie in een ruime pan op een lage pitje bak dit tot het glazig word. Voeg nu de knoflook en garnalen en kruiden toe en bak dit mee tot de garnalen licht roze kleuren.
- STAP 2. Voeg nu de gewassen rijst toe, en meng dit zachtjes met de rest van de groenten en garnalen. Voeg nu de room toe meng dit tot een geheel voeg vervolgens de gekookte water toe, de rijst moet er net onder zitten doe dit een beetje op gevoel.
- STAP 3. Laat dit met een deksel 20 min garen tot de rijst gaar is en de saus wat ingedikt is. Is je saus nog te dun, haal deksel van de pan en laat dit nog 5 minuten op wat hogere vuur indikken. op het einde voeg je nog citroensap toe en laat je dit nog 1 minuut meegaren.
Serveer met schijfje citroen en wat verse peterselie als garnering.
Smaaklijk - Besaha
Liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties