INGREDIENTEN

 

  • 500 GRAM BLOEM
  • 7 GRAM GIST
  • 2 EL SUIKER
  • 1 EL ZOUT
  • 1 EL PROVENCAALSE KRUIDEN
  • 50 ML ZONNEBLOEMOLIE
  • 300 ML LAUWWARM WATER

 

TOPPING

  • 100 GRAM GERASPTE KAAS
  • 100 GRAM KRUIDENBOTER
  • 1 EI

Fluffy broodjes, met een kaas en kruidenboter vulling. Heerlijk voor een lunch of als bijgerecht voor bij het avondeten. 

STAP 1. Voeg alle ingrediënten van het deeg in een ruime kom en kneed dit goed door voor minimaal 10 a 15 minuten. Dit is een wat plakkerige deeg, op het einde vet je de kom nog met een beetje olie en leg je deeg weer terug in. Dek dit af met een stukje vershoudfolie en een schone theedoek en laat dit op een warme plek rijzen voor 60 minuten. 

STAP 2. Na 6o minuten rijzen, kneed het deeg nog even door voor 1 minuut. Vorm hier 12 gelijke ballen van. Ondertussen smelt je de kruidenboter in de magnetron of steelpan. Vet je werkplek lichtjes met wat olie stort hier op je deegbal en rol deze uit tot een vierkant. Smeer de helft van de  vierkantje met kruidenboter verticaal en verspreid hier klein beetje geraspte kaas overheen. Rol dit dit voorzichtig van je af tot je een broodje hebt gevormd zoals de afgebeelde foto hier boven.Herhaal dit met alle bolletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.  

 

STAP 3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de broodjes voor een 2e keer rijzen voor 30 minuten of, tot dat ze van formaat verdubbeld zijn. Kluts een eitje los en besmeer elke broodje rijkelijk. Vervolgens strooi hier wat kaas en Provençaalse kruiden overheen en bak ze goudbruin voor ongeveer 20 a 25 minuten hou dit goed in de gaten. 

 

 

Deze broodjes zijn heerijk zacht, en vol met smaak! De volgende dag zijn ze nog steeds super fluffy probeer ze gauw uit. 

 

Smaaklijk / Besaha

Liefs Saartje

Reactie plaatsen

Reacties

Marja
7 jaar geleden

Als je de kruidenboter en kaas verticaal doet en je rolt ze horizontaal op, dan zit er aan een kant van het broodje toch niets? Of snap ik het nu verkeerd? Ben benieuwd naar je antwoord.

Koken met Saartje
7 jaar geleden

@Malika Nee het is echt een eetlepel, zout kun je eventueel minderen suiker wel aanhouden ivm het activeren van het gist:)

Malika
7 jaar geleden

Hoi, is 2 el suiker en een el zout niet een beetje veel?
Bedoel je soms tl?