INGREDIENTEN
12 BATBOT BROODJES
DEEG
- 400 GRAM BLOEM
- 100 GRAM GRIESMEEL ( FIJN)
- 12 GRAM DROGE GIST
- 12 GRAM SUIKER
- 9 GRAM ZOUT
- 100 ML YOGHURT
- 270 ML LAUWWARM WATER
VULLING
- 2 UI (MEDIUM FORMAAT)
- 100 GRAM ROOMKAAS
- 15O GRAM GERASPTE KAAS
- SCHEUTJE ZONNEBLOEM OLIE
- 1TL UIPOEDER
- 1T KNOFLOOKPOEDER
- 1 TL KIPKRUIDEN
- 1TL PEPER
Heerlijke zachte batbot broodjes met een kaas ui vulling
- STAP 1. Voeg alle ingrediënten van het deeg in een ruime kom en kneed dit voor 10 a 15 minuten tot een zachte deeg. Dit kan plakkerig zijn voeg een scheutje olie toe op het eind om het tot een geheel te vormen. Vet je kom ook in en plaats je deeg weer terug, leg er een laagje vershoudfolie overheen en een schone theedoek. Laat dit vervolgens rijzen voor minimale 60 minuten op een warme plek.
- STAP 2. Snij de uien fijn in dunne halve ringen, verwarm een scheutje zonnebloem olie in een pan en bak dit op een lage vuur samen met de rest van de kruiden tot lichtbruin worden en bijna gekarameliseerd zijn. Voeg op dit moment de roomkaas toe en laat dit nog samen koken op laag vuur voor 10 minuten. Laat dit goed afkoelen en plaats het dan in de koeling dit maakt het makkelijk om de broodjes te vullen later.
- STAP 3. Vet je werkblad in en stort je deeg op het blad, verdeel de deeg in 12 gelijke bollen. Vorm na het verdelen de bollen mooi rond. Druk deze plat en vul ze met ongeveer 1 volle theelepel kaas ui mengsel knijp alle uiteinden samen draai de bol om zodat de opening onder aan ligt en druk dit plat.
- STAP 4. Neem een pan met een dikke bodem en laat dit goed heet worden om een middel hoge vuurtje. Bak ze aan beide kanten mooi goud bruin.
Serveer de broodjes meteen, je kunt ze ook invriezen. Ook de volgende dag zijn ze nog heerlijk zacht vol met smaak.
Smaaklijk / Besaha
liefs Saartje
Reactie plaatsen
Reacties